Monday, January 4, 2016

resolutions for the year 2016

Heippa ihanat ja oikein hyvää uutta vuotta!

Vuosi on lähtenyt vähän laiskasti käyntiin, sillä olin uudenvuodenaaton töissä siihen aamuviiteen asti (...) - oli suhteellisen rankka paluu kolmen kuukauden jälkeen, mutta tulipahan siitäkin selvittyä! Viikonloppu menikin siis lähinnä rentoutuessa, ja hyvä niin.

Tänään alkoi sitten virallisesti mun viimeinen lomaviikko Suomessa - sunnuntaina lento takaisin Lontooseen ja ensi viikolla taas koulun penkille. Ihana loma on kyllä tähän mennessä ollut sairasteluista huolimatta, tälläkin viikolla vielä muunmuassa yksi työvuoro ja muutamat kaveritreffit ennen kotiinpaluuta. Kiirettä pitää siis!


Ennen kiireeseen palaamista ajattelin kuitenkin huikata tänne blogin puolelle vähän lupauksia (tai lähinnä tavoitteita, miten sen nyt ottaa) tulevalle vuodelle. 2015 oli mulle monella tapaa todella hyvä vuosi, jotenkin koen että olin kuluneen vuoden aikana kasvanut niin paljon ihmisenä sekä tavannut paljon uusia, ihania ja nykyään mulle todella tärkeitä ihmisiä. Uskon ja toivon että tästä vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä ellei parempi, enkä malta odottaa millaisia haasteita se tuokaan eteensä (joo tiedän, nyt menee kyllä ällöttävän kliseiseksi tää mun lörpöttely...). Pidemmittä puheitta siis tämän vuoden pienet mutta sitäkin tärkeämmät lupaukset;

IMG_2452
IMG_2460

Lupaan pitää parempaa huolta kehostani syömällä terveellisemmin ja liikkumalla enemmän. Freshers-vuonna on kuulemma enemmänkin sääntö kuin poikkeus lihota epäterveellisen opiskelija-elämäntyylin vuoksi, ja se on kyllä vasta viime aikoina tullut tajuttua montako kiloa on tullut kerryttyä. Kamalaa mutta totta, nyt olen kuitenkin asennoitunut niin että turhat kilot tullaan karistamaan kevään aikana pois yleisen hyvinvoinninkin vuoksi. Tämä on lupaus mitä tulee varmaan joka vuosi tehtyä, mutta nyt olen vienyt jutun uudelle tasolle ostamalla jopa kasvisruoka-kokkikirjan kirjakaupan aleista!

Kaikki jotka tuntevat mut edes vähäsen tietävät että en todellakaan ole mikään kasvisten ystävä, mutta fakta on se että liha on kallista opiskelijan budjettiin (varsinkin Lontoossa) ja myös eettisistä syistä lihansyöntiä voisi vähentää. En kyllä täyspäiväiseksi kasvissyöjäksi ajatellut ryhtyä, mutta ehdottomasti haluan oppia tekemään kasvisruokia kun en niitä ole pahemmin elämäni aikana kokkaillut. Maitotuotteita aion myös karsia - laktoosi-intoleranssini vuoksi se on kannattavaa, sillä Englannista löytää melko nihkeästi laktoosittomia tuotteita. Toivon siis että tämän vuoden aikana opin syömään monipuolisemmin ja korvaavan maidon jollain muulla vatsalleni ystävällisemmällä, kuten vaikkapa soijatuotteilla :) 

Menomatkalla Lontooseen oli niin paljon pakattavaa että jätin ns. "ylimääräiset" pakkaamatta, ja näihin ylimääräisiin sisältyi mun salivaatteet... päätin jo alkusyksystä että tammikuusta eteenpäin liikutaan taas, joten nyt on salivaatteet pakattu ja Lontooseen palatessani olisi tarkoitus hankkia joko salikortti meidän lähisaliin (!!) tai ainakin käydä lenkeillä ja jumppaamassa lähellä olevaan puistoon. Vaihtoehtoja riittää kyllä, ja liikkumisen iloa tuntuu löytyvän taas pitkästä aikaan!

    IMG_2455

Lupaan lukea ja ostaa enemmän kirjoja. Olin nuorempana oikea lukutoukka, mutta mitä vanhemmaksi olen tullut sitä vähemmäksi on jäänyt lukeminen omaksi harmikseni. Jostain syystä en vaan tunnu ikinä löytävän sitä omaa aikaa minkä upottaa kirjan pariin, ja vakavana puhelin-someaddiktina olisi kiva saada jokin tasapaino näiden välille. Kirjakokoelmani on myös hävettämän pieni, ja haluaisinkin alkaa hankkia kirjoja oman kiinnostukseni mukaan. Joulun jälkeisistä aleista on tullut napattua muutama muotikirja, ja kokoelmaa toivonkin kasvattavani piakkoin. Lontoossa lainasin kämppikseltä kirjan luettavaksi, ja sen aion lukea myös loppuun kun sinne palaan. Mulla on myös täällä Suomessa pino kirjoja joita olen aloittanut/suunnitellut lukevani, ja ne aion lukea tämän vuoden aikana loppuun! 
Mitään tarkkaa tavoitemäärää kirjojen suhteen ei ole, mutta eiköhän 15 (?) kirjaa luettuna alusta loppuun voisi olla aika realistinen yritys... uusien kirjaostoksien määrää en ole myöskään päättänyt, mutta sellainen kohtuullinen ettei niitä tarvitsisi niin hirveästi sitten roudailla kun kesällä koittaa muutto uuteen kämppään asuntolasta. 

 Tälläisiä uuden vuoden lupauksia siis! 
Periaatteessa tarkoituksena on hemmotella itseäni sekä henkisesti että fyysisesti hyvällä ja terveellisellä ruoalla, liikunnalla sekä mieltä rentouttaa lukemalla kirjoja joista aidosti nautin. 

Millaisia uuden vuoden lupauksia teillä on?

No comments:

Post a Comment